Segon concert del Cicle de Cambra: FROTTOLA

Pròxim concert del Cicle de cambra: dissabte 27 de maig a les 21h a Can Saleta.

FROTTOLA, la cançó italiana del 1500 és un concert que vol retre homenatge a la música per a cant i llaüt del Renaixement. El llaüt, altrament dit “la viola”, era l’instrument predilecte per acompanyar la veu cantada.

Amb aquest concert ens traslladarem a un altre temps tot recreant la pràctica interpretativa del cant amb acompanyament de corda polsada a les corts del Nord de la península Itàlica de l’època. I coneixerem les primeres mostres de música vocal profana del 1500, en un recital on la bellesa del cant i la poesia en la llengua italiana del Cinquecento, s’enriquiran amb explicacions sobre el context històric i cultural al voltant de la bella i sensual forma musical, tan estesa i popular al seu temps, que fou la frottola.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s