Cor Harmonia

foto del cor

Neix el novembre de 1998. Actua en diverses poblacions del país i en auditoris i teatres com el Palau de la Música Catalana, Teatre Jardí de Figueres entre altres. També ha actuat a Roma i a la Catalunya Nord. Participa en festivals de Música com el Festival de Música Clàssica Castell Santa Florentina de Canet, Festival Isaac Albèniz de Camprodon entre altres. Ha estat dirigit per diversos directors com Dani Gil de Tejada, Carles Coll, Ricardo Estrada, Xavier Pagès, Albert Deprius i ha estat acompanyat de les Orquestres: Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra Simfònica de Sant Cugat, Orquestra Filharmònica de Catalunya, Orquestra de Cambra de l’Empordà, Orquestra de Cambra de Barcelona i Orquestra Simfònica Harmonia. Al llarg dels anys han col·laborat amb el Cor Harmonia solistes com Beatrice Jiménez, Maribel Ortega, Alex Sanmartí, Carles Daza, Carmen Solis, Toni Marsol entre d’altres.

Ha interpretat diversos repertoris de diferents estils com el Rèquiem de Mozart, Rèquiem de Cherubini, Gloria de Vivaldi, Missa de Coronació de Mozart, òperes com La Traviata, Tosca i diverses sarsueles com Marina o Cançó d’amor i de guerra, entre altres. També música tradicional i popular catalana. Els darrers anys s’ha dedicat més a oferir recitals lírics i obres escenificades com La Traviata, L’Elisir d’Amore, Tosca, Marina, La Legió d’Honor, La leyenda del beso, Cançó d’Amor i de Guerra… i nombroses Recitals i Gales Líriques arreu del nostre país.

L’any 2011 presenta un concert de sarsuela catalana Dels Pirineus al Mar, al Parc Dalmau de Calella i a l’Auditori de Girona, amb gran acollida ambdós concerts.

L’any 2012 crea la Primera Temporada Lírica Ciutat de Calella amb la que vol acostar al públic calellenc i de la comarca, per tal de crear un cicle líric propi programant anualment una òpera escenificada i diversos concerts de sarsuela i cançó catalana. Aquest 2012 es representa l’Elisir d’amore de Donizzetti al Parc Dalmau el mes de juliol i per la festa major es programa una Gala lírica en homenatge als “Tres Tenors”. Per acabar l’any representen l’òpera Tosca de Puccini per Nadal. També es realitza el concert “dels Pirineus al mar” a Llançà.

L’any 2013 en vista de la bona rebuda que ha tingut la Primera Temporada Lírica Ciutat de Calella es planteja continuar amb el format i es programa una Segona Temporada Lírica Ciutat de Calella on s’hi representarà un Recital Líric que hi participa la soprano Mercedes Gancedo i el baríton Carlos Daza acompanyats al piano per Anna Creixells. El tenor Albert Deprius també hi farà alguna intervenció. El 7 de juliol al Parc Dalmau de Calella es representa la sarsuela Marina protagonitzada per la soprano Beatrice Jiménez (Marina), Albert Deprius (Jorge), Carlos Daza (Roque), Marc Pujol (Pasqual), Anna Guasch (Teresa), Alfons Ramos (Alberto), Emili Gispert (Mariner) i la participació del Cor Harmonia i l’Orquestra de Sant Cugat dirigits musicalment per Ricardo Estrada i com a director d’escena Abel Coll. Aquest mateix any es va a Vic a representar Marina, a Llançà a representar la gala Els Tres Tenors i el mes de setembre es va a Pineda a representar el concert Dels Pirineus al Mar. Per acabar la temporada es representa La leyenda del beso.

L’any 2014 amb la Tercera Temporada Lírica es fa un recital Líric el mes de maig, L’Albert Deprius (tenor) i Toni Marsol (baríton), amb el cor Harmonia Calellenc i acompanyants per la pianista Anna Creixells. El mes de juny es fa La Cançó d’Amor i de Guerra, al juliol concert d’obertures d’òpera per l’Orquestra Simfònica Harmonia. Es segueix la temporada amb la versió de La Cançó d’amor i de Guerra, versió concert a Llançà. Pel mes de setembre i en actes de festa major es fa el concert de música de cinema amb l’actuació dels cantants Albert Deprius, Lucrecia i el cor Harmonia Calellenca acompanyats per l’Orquestra Simfònica Harmonia. Al mes de Novembre es dur a terme el concert de la Festa de Santa Cecília.

L’any 2015 amb la Quarta Temporada Lírica es fan concerts al Teatre Romea al mes de febrer, el mes d’abril Albert Deprius (tenor) i Beatrice Jiménez (soprano) ,amb el cor Harmonia Calellenc i un quintet de corda presenten el concert Voce e passione. El mes de juny i coincidint amb el 25è aniversari del primer concert dels Tres Tenors Carreras, Domingo i Pavarotti es fa un concert en homenatge a aquest fet amb el Cor harmonia Calellenc, l’Orquestra Simfònica Harmonia i els tres tenors Alex Vicens, Josep Fadó i Albert Deprius dirigits pel mestre Salvador Brotons. Es segueix la temporada amb un concert a Llança del cor acompanyats de piano amb la soprano Beatrice Jiménez i el tenor Albert Deprius. El mes d’agost el Cor Harmonia acompanyats de piano van a Segur de Calafell a oferir el concert de Els Tres Tenors. El mes de setembre i en actes de festa major com ja es costum i en la programació a més a més de la celebració de Calella Ciutat Sardanista, el Cor Harmonia i l’Orquestra Simfònica Harmonia interpreten un repertori sardanístic i amb cançó popular catalana. S’interpreten sardanes dels mestres Viladesau, Badosa, Puigferrer i Morera entre altres. Seguidament se celebra el Centenari de les Festes de Santa Cecília en les quals el cor i l’orquestra hi participen juntament amb altres músics del poble. El mes de desembre es fan dos concerts de Valsos Poques i nadales amb el cor i l’Orquestra, un a Hostalets de Pierola i un altre a la Ciutat de Calella. Amb molt bona rebuda tots dos.

L’any 2016 amb la Cinquena Temporada Lírica Ciutat de Calella que va incloure la representació de l’òpera LA TRAVIATA al mes de juliol, el concert de Nits d’Estiu de Calella a càrrec de l’Orquestra Simfònica Harmonia i dirigits per l’Albert Deprius, el concert de Festa Major dedicat a la sarsuela amb l’orquestra Simfònica Harmonia i amb els solistes Beatrice Jiménez (soprano) i Ezequiel Casamada (tenor) dirigits per l’Albert Deprius. A més a més, es fan actuacions a Llança amb un programa dedicat a la sardana i a la cançó catalana (CATALUNYA AL COR), es participa amb una trobada de corals el mes de juny a Malgrat de Mar, es participa amb un concert solidari amb una coral d’Arenys de Munt el mes de maig i a la 101e festa de Santa Cecília amb un concert el dissabte 25 de novembre a la nit i el dia 26 de novembre cantant la ja tradicional Missa de Perosi.